24 Ağustos 2013 Cumartesi

Blog kararım

Sevgili izleyicilerim, Klasik Yunan Edebiyatından birkaç değerli yazarın-bilhassa İlias Venezis-Yunanca eserden okuyup Türkçeye yazdığım bazı önemli eserlerini-bunların henüz baskıları yapılıp yayınlanmamıştır- burada sizlerle paylaşmak istedim. Umarım desteğiniz bana cesaret ve gayret verecektir.

2 yorum:

  1. Yararlı bir girişim ve paylaşım, devamını diliyorum. Çevirileriniz ile Metis yayınları ilgilenebilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Atilla Bey, İlias Venezis'i geçen yıl Ayvalık'a Madra Çalıştayında gelmiş olan iki misafir Rum yazarın anlatımıyla tanışmıştım. Onun kitaplarının, özellikle de Eolya Toprağı romanının yayınlanmasını bekliyordum. Ocak ayının ortasında üç kitabını birden aldım. Ege Adaları, Uçurtmalar ve Eolya Toprağı. İlk ikisi bir haftada bitti. Şimdi sindire sindire Eolya Toprağını okuyorum... Kimidenia'da Çakal Deresi nerede diye araştırırken sizin bloğunuza rastladım. Çalışmalarınız çok kıymetli çalışmalar. Sizi tebrik ederim. Özellikle Türkiye'de yayınlanmayacağını bildiğim 31328'i Eolya Toprağı bitince hemen okuyacağım... Ben de sürekli Sarımsaklı'da yaşıyorum. İnşallah bir gün Ayvalık'da karşılaşırız... Saygılarımla...

    YanıtlaSil